Grannabryggjo

Alle har sikkert fått med seg at det er kome mykje stein og massar ned til Grannabryggjo.

IMG_0277

IMG_0331

Karl Magnus Andersen på Midt Sekse donerte heile steinrøyse si til prosjektet. All steinen som no er kome ned kjem derfra. Me trefte midt i ein regnversperiode slik at veien hans vart heilt nedkjørt, men ved hjelp av Br. Kråkevik, Frode Sekse og ein god dugnadsgjeng vart alt i skjønnaste orden etterpå. Takk for flott innsats ! No ser me framover til neste økt.

Grannabryggjo sett nordover
Grannabryggjo sett nordover

Her er det laga ny veg ned i sjøkanten. Ytterst på den vesle trebryggja mot nord i biletet skal muren sørover mot piren starta. Steinen som ligg her skal nyttast til plastring/muring.

Piren og landfylling
Piren og landfylling

Her ser me piren som no er ferdig fylt. Det er midlertidig lagt stein på kantane.Ferdig pir vert forlenga med ca 7-8 m ved å leggja opp stein ytterst. Frå ytterkant av pir skal det monterast bølgebrytarar nordover. På innsida av bølgebrytarane vert det utliggjarar til båtar.

Det er påbegynt fylling i «kroken» innerst ved pirfoten. Dette skal vera fundamentet til bygningar som bl.a. skal romma kajakksenter.

 

Steinmassar plassert på begge sider av veg ned mot sjøen
Steinmassar plassert på begge sider av veg ned mot sjøen

Steinmassane langs vegen nordover skal nyttast til plastring i strandlinja frå liten trekai bort mot pir.

Langs denne plastringen i sjøkanten skal det byggjast trekai som gangvei langs sjø og den skal og ha utliggjarar til båtar.

Me satsar på å ha på plass gravemaskin til plastring i juni.

Me oppfordrar alle som har, eller veit om noken som har steinmassar og/eller plastringsstein å melda frå til leiaren i Grannabryggjo som er Terje Mala.