Fartsgrense på Seksevegen

IAG har vorte oppmoda om å arbeida for lågare fartsgrense over FV 101. Har vore i kontakt med statens vegvesen. Å få nedsett fartsgrense er ein møysommeleg prosess. Det har vore ein forståing av at oppheving av 30  grense tyder automatisk overgang til 80 km/t.

Oppheving av 30 km/t grense i Flisabakken
Oppheving av 30 km/t grense i Flisabakken

Har googla litt eg og klypt ein reportasje i Trønderavisa.

" På veg sørover mot Melhus sentrum, etter lysreguleringa ved Meeggen står dette skiltet. Hvilken fart kan du kjøre i? 80? 50? 40? "
» På veg sørover mot Melhus sentrum, etter lysreguleringa ved Meeggen står dette skiltet. Hvilken fart kan du kjøre i? 80? 50? 40? «

Videre står det i teksten :

Forbudskiltet «Fartsgrense opphevet» er en luring i skiltjungelen. Her er fakta for ikke å bli lurt: Når 30- og 40-sone oppheves er den gjeldende fartsgrensa 50 kilometer i timen. Alltid. Når 50-, 60- eller 70-sone oppheves blir fartsgrensa 80. Reglene er krystallklare.

Karl Arvid Andersen