Miljøgata på Sekse

Gateljos på Seksevegen.

Gateljos i Seksevegen

Fylkesveg 101, Seksevegen, har i haust fått ljos. Ein lang kamp har resultert i 83 nye master.  Solcellepanel er integrert i øvste del av masta som igjen forsyner og ladar eit batteri plassert innvendig, nederst i mastefoten. Og vipps så tenner det eit ledljos på toppen

Eg syns det er tøft. Det er noko traust med desse tremastene. Det er nesten uverkeleg å sjå denne ljosrekkja framfor deg når du kjem køyrande i mørket.

Då tenkjer eg; Yes, me fekk det til !! I desse tider med stort fokus på miljø, syns eg me kan kosta på oss å vera litt stolte. Me har fått noko som kan verta framtida. Sjølvforsynte master.

Ljoset kan regulerast i forskjellige modus. No tenner ljoset ved mørkets frambrot og sløkkjer fram mot midnatt. I dag var ljoset  på kl 0600. Ved rørsle (trafikk eller gåande) aukar ljosstyrken.

Har lyst å takka Solfrid Borge som hjelpte oss med å få 2 millionar i tilskot frå  fylket. Det var startskotet til det heile.  Marit Ystanes i heradet har jobba iherdig for å få alt på plass. Ja, ho har gjort ein kjempejobb for oss !